Recept Paprikataartjes met rauwe ham

(± 20 stuks)


Ingrediënten:

1 kleine rode paprika

125 gr bloem

1/2 tl bakpoeder

zout

3 dl karnemelk

1 ei

50 gr boter

130 gr maïs uit blik

1 el bieslook

2,5 dl crème fraiche

5 plakjes rauwe ham

(extra bieslook)

 

 

 

/ Paprikataartjes prosciutto recept - recept warme/koude borrelhapjes

 

 

Bereiding:

Snij de paprika in grote stukken en verwijder zaad en zaadlijsten. Rooster ze volgens het recept geroosterde paprika. Snij de paprika fijn.

Zeef bloem, bakpoeder en een snufje zout in een kom en maak in het midden een kuiltje. Meng karnemelk, ei en boter, voeg dit aan de bloem toe en roer alles tot een glad beslag. Roer paprika, maïs en bieslook er kort door.

Verhit een koekenpan en vet de bodem in met boter of olie. Giet voor elk taartje 2 tl beslag met wat tussenruimte in de pan. Bak de bodempjes totdat er blaasjes verschijnen, draai ze om en bak de andere kant. Houd ze op een bord warm en dek ze af met een theedoek. Leg op elk bodempje 1 tl crème fraiche en een reepje rauwe ham (bijv. prosciutto). Garneer ze met verse bieslook.