| 
 Recept Paprikataartjes met rauwe ham(± 20 stuks)
 1 kleine rode paprika125 gr bloemzout3 dl karnemelk1 ei50 gr boter130 gr maïs uit blik1 el bieslook2,5 dl crème fraiche5 plakjes rauwe ham(extra bieslook)      © Janneke's Receptenpagina / Paprikataartjes prosciutto recept - recept warme/koude borrelhapjes    Bereiding:
Snij de paprika in grote stukken en verwijder zaad en
zaadlijsten. Rooster ze volgens het recept geroosterde
paprika. Snij de paprika fijn.Zeef bloem, bakpoeder en een snufje zout in een kom en maak in het midden een kuiltje. Meng
karnemelk, ei en boter, voeg dit aan de bloem toe en roer alles tot een
glad beslag. Roer paprika, maïs en bieslook er kort door.Verhit een koekenpan en vet de bodem in met boter of olie. Giet voor elk
taartje 2 tl beslag met wat tussenruimte in de pan. Bak de
bodempjes totdat er blaasjes verschijnen, draai ze om en bak de andere
kant. Houd ze op een bord warm en dek ze af met een theedoek.
Leg op elk bodempje 1 tl crème fraiche en een reepje rauwe ham (bijv. prosciutto).
Garneer ze met verse bieslook.  |